- 1,5 kg rybízu (kuliček)
- 1 kg cukru krystalu
- 3 hřebíčky
- 1 badyán
- celá skořice
- 1/2 lžičky kyseliny citronové
- 1 Gelfix 1:1
Postup:
Rybíz opereme, necháme okapat a otrháme stopky. Kuličky rybízu nasypeme do kastrolu, přidáme cukr s Gelfixem, kyselinu citronovou, hřebíček a badyán jemně rozmačkaný ve hmoždíři a celou skořici. Vaříme 10 - 15 minut, kuličky rybízu se nesmí rozvařit. Potom vyjmeme celou skořici, horké plníme do malých skleniček a uzavřeme víčkem. Skleničku obrátíme asi na 10 minut dnem nahoru - víčko lépe přilne.
Používáme k masu nebo sýrům místo brusinek.
Žádné komentáře:
Okomentovat