16 srpna 2014

Slaný dort 2.

Rozpis korpus:
  • 300 g hladké mouky

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 25 g droždí
  • 350 ml vlažného mléka
Náplň - základ:
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 3 Bystřické pomazánky (pomazánkové máslo)
  • 200 g změklého másla
  • sůl, pepř
1. náplň:
  • 300 g základní náplně
  • 50 g drobně pokrájené červené papriky
  • pokrájená pažitka
  • sůl, pepř, chilli omáčka
2. náplň:
  • 300 g základní náplně
  • 150 g drobně pokrájeného uzeného masa
  • 1 cibule, koření Medvědí gril
Na potření povrchu a dokončení:
  • zbytek základní náplně
  • 100 g taveného sýra
  • strouhaná gouda
  • strouhané vejce
  • plátkový čedar
  • Bystřická pomazánka
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme klasickým způsobem kynuté těsto a necháme cca 30 minut vykynout. Potom těsto přendáme do dortové formy o průměru 24 cm, vystříkané olejem ve spreji. Necháme opět cca 30 minut vykynout, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut (propečení vyzkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Na základní náplň vyšleháme změklé máslo s Bystřickou pomazánkou a tvarohem. Do uvedených množství základní pomazánky (300 + 300 g) vmícháme ostatní ingredience podle rozpisu a připravíme si tak dva druhy náplní. Korpus rozřízneme na tři pláty, pokud je potřeba, zarovnáme povrch korpusu do roviny. Pláty promažeme náplní a urovnáme. Na potření boku a vrchu dortu použijeme zbytek základní náplně, do které vešleháme tavený sýr. Vložíme do chladničky na cca 2 hodiny ztuhnout. Potom boky obsypeme strouhaným sýrem. Dozdobíme podle chuti. Navrch jsem použila strouhané vejce, trochu pomazánky, sýr a zeleninu.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání