Rozpis korpus:
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžíce soli
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 25 g droždí
- 350 ml vlažného mléka
Náplň - základ:
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 3 Bystřické pomazánky (pomazánkové máslo)
- 200 g změklého másla
- sůl, pepř
1. náplň:
- 300 g základní náplně
- 50 g drobně pokrájené červené papriky
- pokrájená pažitka
- sůl, pepř, chilli omáčka
2. náplň:
- 300 g základní náplně
- 150 g drobně pokrájeného uzeného masa
- 1 cibule, koření Medvědí gril
Na potření povrchu a dokončení:
- zbytek základní náplně
- 100 g taveného sýra
- strouhaná gouda
- strouhané vejce
- plátkový čedar
- Bystřická pomazánka
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme klasickým způsobem kynuté těsto a necháme cca 30 minut vykynout. Potom těsto přendáme do dortové formy o průměru 24 cm, vystříkané olejem ve spreji. Necháme opět cca 30 minut vykynout, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut (propečení vyzkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.
Na základní náplň vyšleháme změklé máslo s Bystřickou pomazánkou a tvarohem. Do uvedených množství základní pomazánky (300 + 300 g) vmícháme ostatní ingredience podle rozpisu a připravíme si tak dva druhy náplní. Korpus rozřízneme na tři pláty, pokud je potřeba, zarovnáme povrch korpusu do roviny. Pláty promažeme náplní a urovnáme. Na potření boku a vrchu dortu použijeme zbytek základní náplně, do které vešleháme tavený sýr. Vložíme do chladničky na cca 2 hodiny ztuhnout. Potom boky obsypeme strouhaným sýrem. Dozdobíme podle chuti. Navrch jsem použila strouhané vejce, trochu pomazánky, sýr a zeleninu.
Žádné komentáře:
Okomentovat