Rozpis piškot:
- 2 velká vejce
- 70 g cukru krupice
- 70 g polohrubé mouky
Krém:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 500 g jahodového protlaku (zde)
- cukr podle chuti
- 1,5 želatinového ztužovače
Jahodové želé:
- 400 g jahod - čerstvé nebo mražené
- cukr podle chuti
- 6 plátků želatiny
Na zdobení:
- 200 ml šlehačky
- lístky máty nebo meduňky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, zvolna vmícháme mouku a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Upečeme při teplotě 180°C. Korpus necháme na mřížce vychladnout a potom ho vložíme zpět do čisté formy.
Tvaroh ušleháme s mraženým jahodovým protlakem (můžeme použít i čerstvé jahody) a dosladíme podle chuti. Přidáme želatinový ztužovač podle návodu na obalu a krém nalijeme do formy na piškot. Vložíme do chladničky a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.
Čerstvé nebo mražené pokrájené jahody osladíme. Připravíme si želatinové plátky a podle návodu je vmícháme do jahod. Jahodové želé nalijeme na tvarohový krém a necháme ztuhnout.
Dort ve formě obřízneme po obvodu nožem, rozevřeme kruh a dort přendáme na tác. Ušleháme šlehačku (můžeme přidat i ztužovač), potřeme boky dortu a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat