31 srpna 2014

Jahodový dort

Rozpis piškot:
  • 2 velká vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g polohrubé mouky
Krém:
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 500 g jahodového protlaku (zde)
  • cukr podle chuti
  • 1,5 želatinového ztužovače
Jahodové želé:
  • 400 g jahod - čerstvé nebo mražené
  • cukr podle chuti
  • 6 plátků želatiny
Na zdobení:
  • 200 ml šlehačky
  • lístky máty nebo meduňky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, zvolna vmícháme mouku a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Upečeme při teplotě 180°C. Korpus necháme na mřížce vychladnout a potom ho vložíme zpět do čisté formy.
Tvaroh ušleháme s mraženým jahodovým protlakem (můžeme použít i čerstvé jahody) a dosladíme podle chuti. Přidáme želatinový ztužovač podle návodu na obalu a krém nalijeme do formy na piškot. Vložíme do chladničky a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.
Čerstvé nebo mražené pokrájené jahody osladíme. Připravíme si želatinové plátky a podle návodu je vmícháme do jahod. Jahodové želé nalijeme na tvarohový krém a necháme ztuhnout.
Dort ve formě obřízneme po obvodu nožem, rozevřeme kruh a dort přendáme na tác. Ušleháme šlehačku (můžeme přidat i ztužovač), potřeme boky dortu a dozdobíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...