Rozpis:
- 300 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 5 žloutků
- 50 ml rumu
- špetka soli
- 250 ml šlehačky
- 1 zakysaná smetana
- 450 g polohrubé mouky
- 1,5 prášku do pečiva
- 100 g čokolády
- z 5 bílků sníh
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- máslo na vymazání formy
- přesátá strouhanka na vysypání formy
Postup:
Žloutky, cukry, rum a špetku soli ušleháme do husté pěny. Přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Po částech zvolna zašleháme mouku s práškem do pečiva. Vmícháme nakrájenou čokoládu (dala jsem pokrájené čokoládové pecičky). Ušleháme bílky se špetkou soli, přisypeme vanilkový cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do těsta, naplníme do formy a urovnáme. Pečeme při teplotě 150 - 160°C asi hodinu. Propečení zkontrolujeme špejlí. Upečenou bábovku necháme cca 10 minut ve formě stát, potom ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Inspirace: Sladkosti.net
Žádné komentáře:
Okomentovat