07 července 2014

Velká smetanová bábovka s čokoládou

Rozpis:
  • 300 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 žloutků
  • 50 ml rumu
  • špetka soli
  • 250 ml šlehačky
  • 1 zakysaná smetana
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 100 g čokolády
  • z 5 bílků sníh
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy
  • přesátá strouhanka na vysypání formy
Postup:
Žloutky, cukry, rum a špetku soli ušleháme do husté pěny. Přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Po částech zvolna zašleháme mouku s práškem do pečiva. Vmícháme nakrájenou čokoládu (dala jsem pokrájené čokoládové pecičky). Ušleháme bílky se špetkou soli, přisypeme vanilkový cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do těsta, naplníme do formy a urovnáme. Pečeme při teplotě 150 - 160°C asi hodinu. Propečení zkontrolujeme špejlí. Upečenou bábovku necháme cca 10 minut ve formě stát, potom ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Inspirace: Sladkosti.net 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání