26 července 2014

Kynutý koláč s tvarohem a meruňkami

Rozpis těsto:
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
  • 1/3 kostky droždí
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g soli (cca 3/4 lžičky)
  • 450 g hladké mouky
Tvarohová náplň:
  • 400 g tvarohu v kostce
  • 2 malá vejce
  • vanilkový cukr
  • cukr krupice podle chuti
  • citronová kůra
  • meruňky
  • drobenka
Postup:
Do mísy robota nebo do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr, rozdrobené droždí a olej. Necháme chvilku vzejít kvásek a přisypeme mouku smíchanou se solí. Zaděláme těsto, které necháme nakynout. Zkynuté přendáme do koláčové formy vymazané máslem. Rukou ho rozprostřeme i na boky formy.
Tvaroh smícháme s cukry, žloutky, citronovou kůrou a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Kraje koláče potřeme mírně olejem. Náplň rozetřeme na těsto, poklademe půlkami meruněk a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 -180°C cca 40 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání