- větší cuketa
- 250 g mleté plece
- 1 vejce
- 1 lžíce Hrašky
- koření Medvědí gril, sůl
- 20 - 30g másla
Postup:
Smícháme mleté maso, Hrašku, vejce a koření. Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na cca 6 cm špalíčky a vykrojíme z nich měkkou část se semínky. Mírně osolíme a naplníme masovou směsí. Dno zapékací misky pokryjeme tenkými plátky másla a vložíme cuketové soudečky. Posypeme kořením, nepatrně podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Po dvaceti minutách dopékáme podle velikosti cukety dalších 15 - 20 minut nepřikryté. Cuketa musí být ještě trochu křupavá.
Pokrm je vhodný pro bezlepkovou dietu.
Žádné komentáře:
Okomentovat