27 července 2014

Cuketové soudečky

Rozpis:
  • větší cuketa
  • 250 g mleté plece
  • 1 vejce
  • 1 lžíce Hrašky
  • koření Medvědí gril, sůl
  • 20 - 30g másla
Postup:
Smícháme mleté maso, Hrašku, vejce a koření. Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na cca 6 cm špalíčky a vykrojíme z nich měkkou část se semínky. Mírně osolíme a naplníme masovou směsí. Dno zapékací misky pokryjeme tenkými plátky másla a vložíme cuketové soudečky. Posypeme kořením, nepatrně podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Po dvaceti minutách dopékáme podle velikosti cukety dalších 15 - 20 minut nepřikryté. Cuketa musí být ještě trochu křupavá.
Pokrm je vhodný pro bezlepkovou dietu.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání