25 července 2014

Banánové lívance

Rozpis:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 velké zralé banány
  • cca 150 ml mléka
  • 1 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • špetka soli
  • zakysaná smetana a ovoce na zdobení

Postup:
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Banány rozmačkáme vidličkou a pokapeme citronovou šťávou (zabrání zhnědnutí). Mléko rozšleháme s vejcem a olejem, vmícháme banány a a sypkou směs. Pokud je potřeba, přidáme mléko - záleží na velikosti banánů. Smažíme na nepatrně vymazaném lívanečníku. Podáváme třeba se zakysanou smetanou a zdobíme sezonním ovocem.
Inspirace: internet - mírně upraveno.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání