Rozpis:
- 450 g hladké mouky
- 250 g másla
- 70 g cukru krupice
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 mírně vrchovatá lžička soli
- 280 ml mléka
- hladká mouka na vyvalování
- vejce na potření
- čokoláda na vaření
Postup:
Do mísy robotu přesijeme mouku, přidáme sůl, cukr, droždí a mléko. Zaděláme těsto a necháme přikryté v chladničce cca hodinu kynout. Potom z těsta rozválíme na pomoučněném válu obdélník, poklademe tenkými plátky másla, které jemně vtlačíme do těsta. Plát podélně i příčně na třikrát přeložíme. Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na hodinu do ledničky. Toto opakujeme 3x. Potom těsto necháme zabalené v chladničce do druhého dne odležet.
Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme obdélník. Nakrájíme na trojúhelníky a poklademe kousky čokolády (tentokrát jsem dala čokoládové pecičky). Zabalíme do tvaru croissantu a necháme na plechu s pečícím papírem kynout cca 20 minut. Po zkynutí potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 15 minut.
Inspirace z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat