15 července 2014

Croissanty s čokoládou

Rozpis:
  • 450 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 mírně vrchovatá lžička soli
  • 280 ml mléka
  • hladká mouka na vyvalování
  • vejce na potření
  • čokoláda na vaření
Postup:
Do mísy robotu přesijeme mouku, přidáme sůl, cukr, droždí a mléko. Zaděláme těsto a necháme přikryté v chladničce cca hodinu kynout. Potom z těsta rozválíme na pomoučněném válu obdélník, poklademe tenkými plátky másla, které jemně vtlačíme do těsta. Plát podélně i příčně na třikrát přeložíme. Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na hodinu do ledničky. Toto opakujeme 3x. Potom těsto necháme zabalené v chladničce do druhého dne odležet.
Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme obdélník. Nakrájíme na trojúhelníky a poklademe kousky čokolády (tentokrát jsem dala čokoládové pecičky). Zabalíme do tvaru croissantu a necháme na plechu s pečícím papírem kynout cca 20 minut. Po zkynutí potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme cca 15 minut.
Inspirace z internetu - upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání