08 června 2014

Zapečený květák

Rozpis:
  • 1 malý květák
  • 750 - 800 g brambor
  • 200 g šunky
  • 100 g Pecorina nebo jiného tvrdého sýra
  • 200 ml šlehačky
  • 4 vejce
  • hrst pokrájeného pórku
  • máslo na vymazání pekáčku a orestování šunky
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Šunku drobně nakrájíme a orestujeme na kousku násla.
Zapékací misku vymažeme máslem a na dno dáme plátky syrových brambor. Osolíme a opepříme, narovnáme květák, opět osolíme a opepříme. Na květák rozprostřeme orestovanou šunku, zasypeme drobně pokrájeným pórkem a nahoru narovnáme plátky brambor. Zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme osolenou smetanou rozšlehanou s vejci. Pečeme při teplotě 180°C cca hodinu (do propečení).





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání