07 června 2014

Jahodový koláč

Rozpis:
  • 200 g hladké mouky

  • 120 g másla nebo hery
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • citronová kůra
Náplň:
  • 400 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 - 200 g cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • špetka citronové kůry
  • 400 - 500 g čerstvých jahod

Postup:
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v chladničce odležet. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu a vložíme do vymazané koláčové formy.
Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci, rumem, pudinkem a citronovou kůrou. Nalijeme do formy na těsto a poklademe jahodami. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání