Rozpis:
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 200 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- šťáva z citronu
- česnek podle chuti
- chilli omáčku nebo papričku
- drobně pokrájené čerstvé bylinky: tymián, citronový tymián, kari list, dobromysl, libeček,česneková pažitka....
Postup:
Připravíme si bylinky na marinádu. Měkké lístečky bylinek drobně pokrájíme (množství dáme podle chuti) a nasypeme do misky. Přidáme olej, sůl, citronovou šťávu (můžeme i trochu jemně postrouhané kůry), lisovaný česnek, pepř a chilli. Dobře promícháme a ochutnáme. Marináda musí být hodně slaná, maso sůl vstřebá.
Krkovici nakrájíme na plátky, potíráme marinádou a skládáme do misky. Necháme v chladničce uležet do druhého dne. Plátky grilujeme 6 - 12 minut z každé strany ( podle velikosti plátku a přání propečení).
Žádné komentáře:
Okomentovat