25 května 2014

Vepřová krkovička na bylinkách

Rozpis:
  • 1,5 kg vepřové krkovice
  • 200 ml oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • šťáva z citronu
  • česnek podle chuti
  • chilli omáčku nebo papričku
  • drobně pokrájené čerstvé bylinky: tymián, citronový tymián, kari list, dobromysl, libeček,česneková pažitka....
Postup:
Připravíme si bylinky na marinádu. Měkké lístečky bylinek drobně pokrájíme (množství dáme podle chuti) a nasypeme do misky. Přidáme olej, sůl, citronovou šťávu (můžeme i trochu jemně postrouhané kůry), lisovaný česnek, pepř a chilli. Dobře promícháme a ochutnáme. Marináda musí být hodně slaná, maso sůl vstřebá.
Krkovici nakrájíme na plátky, potíráme marinádou a skládáme do misky. Necháme v chladničce uležet do druhého dne. Plátky grilujeme 6 - 12 minut z každé strany ( podle velikosti plátku a přání propečení).





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...