Rozpis:
- 5 vajec
- 200g cukru krupice
- 160 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 5 lžic oleje
- 5 - 6 banánů
- pařížská šlehačka (z 500 ml šlehačky)
- 200 g čokoládové polevy
Postup:
Bílky s cukrem a špetkou soli ušleháme dotuha. Postupně vmícháme žloutky, olej a nakonec mouku přesátou s kakaem. Těsto vlijeme do formy vystříkané olejem ve spreji nebo vymazané a vysypané. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 165°C cca 40 minut. Necháme chvíli stát a potom korpus přeložíme na mřížku vychladnout.
Korpus vodorovně překrojíme, potřeme částí ušlehané pařížské šlehačky a poklademe banány. Asi 2 lžíce šlehačky si ponecháme stranou na pozdější potření boku a vrchu korpusu. Banány potřeme i na povrchu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Potřeme šlehačkou bok i vršek a dáme do ledničky vychladit. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a případně dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat