Rozpis:
- vepřový bůček bez kosti
- 100 g Schwarzwaldské šunky
- čerstvé listy špenátu
- vinná klobása
- červená paprika
- dijonská nebo plnotučná hořčice
- pikantní koření na posypání, sůl
- cibule
- potravinářský provázek
Postup:
Z libové "špičky" bůčku uděláme plát nebo si ho necháme upravit u řezníka. Maso nasolíme z obou stran a plát potřeme hořčicí. Poklademe listy čerstvého špenátu a plátky šunky. Klobásu rozřízneme na 3 díly a rozložíme podélně na plát. Ke klobáse přidáme plátky papriky a cibule. Roládu svineme a omotáme potravinářským provázkem.
Dno pekáčku pokryjeme plátky cibule, vložíme roládu a posypeme pikantním kořením (použila jsem koření Petra Stupky Krkovička Gril). Podlijeme mírně vodou a pečeme přiklopené při 150 - 160°C. Když je roláda téměř měkká, zvýšíme teplotu na cca 200°C a necháme zezlátnout. Upečenou roládu vyjmeme, výpek necháme zredukovat a použijeme na polití přílohy.
Žádné komentáře:
Okomentovat