29 dubna 2014

Kynutý slaný závin

Rozpis:
  • 400 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrnek vlažného mléka
Náplň:
  • 300 - 400 g šunkového salámu
  • 150 g strouhané Goudy
  • česneková pažitka
  • kečup
  • koření na pizzu
  • vejce na potření
  • sezam na posypání
Postup:
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přilijeme zbytek mléka, přidáme olej, sůl a zaděláme ručně nebo v robotu těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát. Potřeme kečupem, posypeme drobně pokrájeným salámem, strouhaným sýrem, drobně pokrájenou česnekovou pažitkou a nakonec kořením na pizzu. Zabalíme závin, přendáme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme cca 10 minut pod utěrkou nakynout. Propícháme špejlí, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 170 - 180°C cca 30 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání