26 dubna 2014

Červený samet

Rozpis:
  • 620 g směsi Sandra VELVET
  • 410 g vody
  • 115 g oleje
Krém:
  • 400 g zakysané smetany
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
Postup:
Směs, vodu a olej rozmícháme metličkou. Necháme 5 minut odležet a metličkou nebo šlehačem na nejnižší stupeň cca 1 minutu prošleháme. Do dvou dortových forem (o průměru 23 cm) vystříkaných olejem ve spreji nalijeme po 500 g těsta. Zbytek těsta upečeme třeba ve formě srnčího hřbetu. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 35 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce. Vychlazený zbytek, upečený ve hřbetu, drobně nastrouháme nebo nadrobíme.
Na krém smícháme tvaroh se zakysankou a cukrem, přidáme želatinový ztužovač podle návodu na obalu.
Plát korpusu vložíme do dortové formy, na něj krém ( část si necháme na potření povrchu a boků) a přiklopíme druhým korpusem. Vložíme do chladničky na 15 - 20 minut ztuhnout. Potom dort vyjmeme z formy, potřeme boky a vršek zbytkem krému a posypeme drobečky ze zbytku. Před podáváním necháme vychladit.
Náplň jsem nahradila jinou, než byla uvedena v původním receptu: v něm bylo uvedeno celkem 500 g krému. Doporučuji použít vyšší množství krému.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání