Rozpis:
- 1/2 kg hladké mouky
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1/2 kg změklého másla ( nebo hery)
- 8 žloutků
- 250 ml vlažného mléka
- 1,5 lžičky soli
- 10 lžiček cukru krupice
- 2 kostky droždí
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
Nádivka:
- tvarohová, ořechová povidlová,...
- cukr na obalení
Postup:
Z droždí, trošky mléka a lžičky cukru uděláme kvásek. Utřeme máslo s vejci, přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto. Nenecháme kynout. Ihned po částech rozvalujeme těsto na cca 3 mm silný plát a nakrájíme na čtverečky. Naplníme libovolnou nádivkou, spojíme protilehlé rohy a mírně přimáčkneme. Koláčky dáváme na plech s pečící fólií nebo papírem a ihned pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s troškou vanilkového.
Žádné komentáře:
Okomentovat