27 března 2014

Pikantní vepřová játra

Rozpis:
  • 400 g vepřových jater
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce worčestru
  • 5 lžič kečupu
  • 1 velká cibule
  • 6 - 8 velkých stroužků česneku
  • pepř, sůl
Postup:
Játra očistíme, nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na oleji. Opečená játra vyndáme na talíř a necháme na teple. Ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na tenká čtvrtkolečka. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a ten jen krátce osmahneme. Do pánve přidáme kečup, worčestr, sůl, pepř, cca 50 ml vody a asi 2 minuty povaříme. Nakonec vložíme játra, prohřejeme a podle potřeby dosolíme.
Množství: 2 - 3 porce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání