19 března 2014

Pstruh po mlynářsku

Rozpis:
  • 2 pstruzi
  • sůl, pepř,
  • mletý nebo drcený kmín
  • šťáva z cca 1/2 citronu
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • kousek másla
  • petrželka
Postup:
Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Pokapeme na cca 1/2 hodiny šťávou z citronu. Potom pstruhy okořeníme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi s olejem a máslem zprudka opečeme z obou stran, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme ještě 10 - 15 mimut. Podáváme sypané pokrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...