11 března 2014

Preclíčky s jahodovým džemem

Rozpis:
  • 500 g listového těsta
  • hladká mouka na vál
Náplň:
  • 150 g jahodového džemu
  • 3 lžíce jemné strouhanky
  • 30 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
Jahodový džem smícháme se strouhankou a necháme cca 15 minut odležet. Listové těsto rozválíme na plát o rozměru 20 x 40 cm. Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme vanilkovým cukrem. Na oba delší okraje dáme lžičkou proužek náplně. Okraje stočíme směrem do středu a mezi roládkami necháme asi dvoucentimetrovou mezeru. Roládky nakrájíme na cca 1 cm silné proužky a rozložíme na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Necháme vychladnout na mřížce, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání