Rozpis:
- 4 vejce
- 110 g cukru krupice
- 130 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 75 ml oleje (50 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém:
- 250 g lučiny
- 250g měkkého tvarohu
- 100 g smetany 33%
- 1 vanilkový cukr
- 80 g cukru moučky
Poleva:
- 80 g hořké čokolády
- 40 g smetany 33%
Postup:
Vejce šleháme s cukrem do husté pěny. Přisypeme mouku s kakaem, prášek do pečiva a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 40 minut a necháme vychladnout na mřížce.
Lučinu, tvaroh, smetanu a cukry krátce vyšleháme do pevna, ale pouze zvolna, aby náplň nezačala řídnout.
Vychladlý korpus vrátíme do čisté formy, potřeme krémem a dáme do lednice asi na hodinu. Z rozpuštěné čokolády a smetany připravíme polevu, po zchladnutí (nepatrně vlažné) přelijeme na dort. Vložíme na chladničky a necháme 12 hodin chladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat