19 února 2014

Zapečená zelenina s masem a brambory


Rozpis:
  • syrová zelenina
  • mleté maso (plec nebo směs)
  • syrové brambory
  • pikantní koření, sůl
  • máslo na vymazání pekáčku
Postup:
Množství ingrediencí neuvádím, recept si každý vytvoří podle počtu strávníků a druhu zeleniny, závislé na ročním období. Použila jsem brokolici, cuketu, mrkev, ředkev, papriku, řapíkatý celer a pórek. V letním období používám zeleninu podle sklizně na zahradě.
Omytou, očištěnou a pokrájenou zeleninu vložíme do mísy, posypeme kořením (Medvědí gril, Aztécký poklad a podobné pikantní) a promícháme. Potom ji vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Na zeleninu rozložíme mleté maso a opět posypeme kořením. Navrch narovnáme oloupané brambory pokrájené na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Pekáček zakryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 4o minut. Odkryjeme, když jsou brambory poloměkké a dopékáme bez pokličky.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání