Rozpis:
- 200 g hladké mouky
- 30 g cukru moučky
- 100 g hery
- 1 vejce
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
Náplň.
- 450 g měkkého tvarohu
- 50 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1 citron
- 5 - 6 jablek
- tuk a mouka na formu
Postup:
Z mouky, vejce, cukru, tuku a prášku do pečiva zaděláme hladké těsto. Vložíme do chladničky asi na hodinu odpočinout. Těsto rozválíme na kulatý plát a vtlačíme do vymazané a vysypané koláčové formy. Plát propícháme vidličkou a položíme na něj pečící papír, který zatížíme hrachem (fazolemi). Předpečeme při teplotě 200°C 15 minut. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Vějířovitě nakrojíme a pokapeme citronovou šťávou. Žloutky utřeme s cukry a vmícháme tvaroh. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do krému. Z korpusu sundáme papír s hrachem. Na korpus natřeme krém a narovnáme jablka. Dopečeme ještě asi 10 - 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat