Rozpis:
- 250 g pšeničné celozrnné jemné mouky
- 250 - 300 g hladké mouky
- 375 ml vlažné vody
- 1 kostka droždí
- 100 g tvarohu bez tuku
- 1 lžička soli
- lněná semínka
Postup:
Lněná semínka namočíme do 125 ml vlažné vody. Zbývajících 250 ml vody nalijeme do mísy, rozdrobíme droždí, přidáme tvaroh a rozmícháme, aby se droždí rozpustilo. Do mísy přidáme mouku, sůl a namočená lněná semínka. Ručně nebo robotem dobře propracujeme těsto, přiklopíme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Potom těsto ještě jednou propracujeme, vyklopíme z mísy na vál a rozdělíme na 14 - 16 dílů. Z kousků těsta uděláme bochánky a přendáme na plech s pečící fólií. Potřeme je vlažnou vodou, kráječem na jablka vytlačíme vzor a povrch posypeme semínky. Necháme ještě cca 10 minut nakynout a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat