07 září 2013

Vepřový pekáček

Rozpis:
  • 1,20 kg vepřové krkovice bez kosti
  • 1 velký pórek
  • 250 g žampionů
  • 3 - 4 rajčata
  • 200 ml smetany (12% )
  • 150 - 200 g strouhané goudy
  • sůl, pepř
  • olej
Postup:
Z krkovice nebo kotlety nakrájíme 6 plátků. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na trošce oleje a odložíme na talíř. Na výpeku orestujeme nakrájený pórek. Na dno pekáče rozložíme vrstvu orestovaného pórku, poklademe opečenými plátky masa a očistěnými, omytými a pokrájenými žampiony. Na ně položíme plátky rajčat, zalijeme mírně osolenou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Přiklopíme vrchním dílem pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 30 - 40 minutách pekáček odkryjeme a dopečeme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání