Rozpis:
- 1,20 kg vepřové krkovice bez kosti
- 1 velký pórek
- 250 g žampionů
- 3 - 4 rajčata
- 200 ml smetany (12% )
- 150 - 200 g strouhané goudy
- sůl, pepř
- olej
Postup:
Z krkovice nebo kotlety nakrájíme 6 plátků. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na trošce oleje a odložíme na talíř. Na výpeku orestujeme nakrájený pórek. Na dno pekáče rozložíme vrstvu orestovaného pórku, poklademe opečenými plátky masa a očistěnými, omytými a pokrájenými žampiony. Na ně položíme plátky rajčat, zalijeme mírně osolenou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Přiklopíme vrchním dílem pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 30 - 40 minutách pekáček odkryjeme a dopečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat