28 září 2013

Letní pohoda prasátek

Rozpis piškot:
  • 12 vajec
  • 360 g cukru krupice
  • 480 g polohrubé mouky
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic vody
  • 1/2 prášku do pečiva
Krém:
  • 700 g másla
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 salko (nezkaramelizované)
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cukr moučka podle chuti
Čokoládové bahniště:
  • 300 g čokolády
  • 200 ml smetany ke šlehání
Dále potřebujeme:
  • potahovou hmotu
  • gelové barvy
Postup:
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a šleháme. Po rozpuštění cukru postupně zašleháváme žloutky, přidáme vodu, olej a nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vystříkaného pekáče nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Uvaříme hustý pudink z mléka, pudinkových prášků, cca lžíce cukru a necháme vychladnout. Z vody a hladké mouky uvaříme kaši, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme také vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, potom tenkým proužkem přiléváme salko a zašleháváme. Necelých 200 g krému si odložíme do misky. Ze zchladlého pudinku odstraníme škraloup a vešleháme do většího množství másla. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem, který vešleháme do krému.Do odložené části másla vešleháme zchladlou kaši a také podle chuti dosladíme.
Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prořízneme, pomažeme krémem s pudinkem a vykrojíme si bahniště. Vykrojenou část piškotu rozdrobíme do trošky krému, zapracujeme ji a vzniklou tzv punčovinou dotvarujeme bahniště a louku okolo. Uložíme do chladničky ztuhnout. Povrch dortu potřeme krémem z kaše a opět necháme krém zatuhnout. Obarvíme si potahovku (používám Smartflex Velvet) zelenou barvou a dort potáhneme.
V parní lázni rozehřejeme čokoládu a smícháme se šlehačkou. Po vychladnutí, ale ještě z tekuté čokolády uděláme bahniště. Nakonec dozdobíme připravenými prasátky a ostatním zdobením.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání