22 září 2013

Bílkové muffiny s rumem

Rozpis:
  • 9 bílků
  • špetka soli
  • 90 g rozpuštěného zchladlého másla
  • 100 g proslazeného ovoce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 rovná lžička prášku do pečiva
Rozvar:
  • 180 g cukru krupice
  • 5 lžic vody
  • 4 lžíce rumu
  • olej ve spreji

Postup:
Nakrájíme si proslazené ovoce na malé kousky. Formičky na muffiny vystříkáme olejem ve spreji. Připravíme si rozvar na mírném ohni svařením cukru s vodou a rumem, až se cukr rozpustí. Z bílků a špetky soli ušleháme hustý sníh, do kterého slabým pramínkem vléváme horký rozvar. Vešleháme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zvolna vmícháme citronovou kůru s proslazeným ovocem a nakonec zchladlé rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vystříkané formičky, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a upečeme.
Inspirace: Sladkosti - Bílková kopretina s rumem





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání