Rozpis:
- 9 bílků
- špetka soli
- 90 g rozpuštěného zchladlého másla
- 100 g proslazeného ovoce
- 1 lžička citronové kůry
- 180 g polohrubé mouky
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
Rozvar:
- 180 g cukru krupice
- 5 lžic vody
- 4 lžíce rumu
- olej ve spreji
Postup:
Nakrájíme si proslazené ovoce na malé kousky. Formičky na muffiny vystříkáme olejem ve spreji. Připravíme si rozvar na mírném ohni svařením cukru s vodou a rumem, až se cukr rozpustí. Z bílků a špetky soli ušleháme hustý sníh, do kterého slabým pramínkem vléváme horký rozvar. Vešleháme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zvolna vmícháme citronovou kůru s proslazeným ovocem a nakonec zchladlé rozpuštěné máslo. Těstem naplníme vystříkané formičky, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a upečeme.
Inspirace: Sladkosti - Bílková kopretina s rumem
Žádné komentáře:
Okomentovat