20 září 2013

Cuketové těstoviny Carbonara

Rozpis:
  • 200 g těstovin pene
  • 300 g mladé cukety bez měkké části
  • 100 g slaniny
  • 2 žloutky
  • 50 ml smetany
  • parmezán
  • pepř, sůl
  • čerstvý citronový tymián
  • olej
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na dvou lžících oleje dokřupava. Vložíme cuketu nakrájenou bez měkkého středu, mírně osolíme, opepříme, přidáme nasekaný tymián a dusíme. Cuketa musí zůstat křupavá. Připravíme si žloutky rozšlehané se smetanou a parmezánem. K podušené cuketě přidáme uvařené pene a odstavíme z ohně. Když cuketa s těstovinami nepatrně zchladne (po odstavení se nesmí smažit), vmícháme připravenou směs žloutků, smetany a parmezánu. Před podáváním na talíři mírně posypeme sekaným tymiánem.
Inspirace u Jamieho Oliviera (youtube)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání