27 srpna 2013

Žampiony plněné mletým masem

Rozpis:
  • 6 - 8 velkých žampionů (nebo portobello)
  • 400 g mletého vepřového plecka
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 150 g strouhané goudy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, kmín
  • citronový tymián
  • česneková pažitka
Postup:
Žampiony očistíme, omyjeme a vykrojíme nožičky, které drobně nakrájíme. Mleté maso smícháme s vejcem, 2/3 sýra, drobně nakrájenou cibulí, nožičkami žampionů, lisovaným česnekem, osolíme a okořeníme podle chuti. Klobouky žampionů osolíme a naplníme dobře promíchanou směsí. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem, podlijeme několika lžícemi vody a přikryté pokličkou nebo alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po cca 30 minutách posypeme zbytkem sýra a cca 10 minut dopečeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání