Rozpis:
- 6 - 8 velkých žampionů (nebo portobello)
- 400 g mletého vepřového plecka
- 1 vejce
- 1 cibule
- 150 g strouhané goudy
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín
- citronový tymián
- česneková pažitka
Postup:
Žampiony očistíme, omyjeme a vykrojíme nožičky, které drobně nakrájíme. Mleté maso smícháme s vejcem, 2/3 sýra, drobně nakrájenou cibulí, nožičkami žampionů, lisovaným česnekem, osolíme a okořeníme podle chuti. Klobouky žampionů osolíme a naplníme dobře promíchanou směsí. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem, podlijeme několika lžícemi vody a přikryté pokličkou nebo alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po cca 30 minutách posypeme zbytkem sýra a cca 10 minut dopečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat