20 srpna 2013

Vrstvená bábovka bez vajec

Rozpis:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g vlažné hery
  • 300 ml mléka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1 - 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • broskve nebo meruňky
Tvarohová náplň:
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr podle chuti
Postup:
Nejprve důkladně smícháme všechny ingredience na tvarohovou náplň.
Do misky nasypeme sypké ingredience na těsto, přidáme citronovou kůru, mléko, rozpuštěné máslo a dobře zamícháme. Třetinu těsta odložíme do jiné misky, do které přidáme kakao, mléko a promícháme.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, potom polovinu tmavého těsta a na ně celé množství tvarohu. Na tvaroh položíme půlky broskví, zakryjeme zbytkem tmavého těsta a zakončíme zbytkem světlého těsta. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca hodinu. Propečení vyzkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme před vyklopením zcela vychladnout ve formě.
Inspirace: Maminčiny recepty - upraveno





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání