07 srpna 2013

Trvanlivé ořechové řezy 2.


Rozpis:
  • 700 g hladké mouky
  • 250 g ořechů - strouhaných
  • 250 g hery
  • 250 g cukru
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • mléko podle potřeby
  • pikantní marmeláda na promazání
Postup:
Zaděláme vláčné těsto, rozdělíme na 3 díly, které rozválíme na pláty. Dáme péct na plechy s pečícím papírem. Upečené a vychladlé slepíme vyšší vrstvou marmelády. Necháme do druhého dne trochu změknout a nakrájíme. Uložíme do dózy. Tyto řezy jsou chutné a připravené pro nečekanou návštěvu ( v chladnu vydrží 2 - 3 týdny).




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání