19 července 2013

Zapečená cuketa s mletým masem

Rozpis:
  • 1 cuketa
  • 400 g mletého masa (směs)
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • pepř, sůl, kmín
  • medvědí česnek nebo stroužky
  • 250 ml vývaru
  • gouda - plátky nebo strouhaná
Postup:
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, vejcem, hladkou moukou a kořením. Česnek můžeme použít medvědí nebo lisované stroužky. Cuketu rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vnitřek mírně osolíme. Naplníme ji dobře promíchanou masovou směsí. Dno zapékací misky potřeme olejem, vložíme naplněnou cuketu a zalijeme vodou, ale je lépe použít vývar (třeba z kostky). Pokud nám kousek masové směsi zbyde, dáme ji péct k cuketě. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme cca 30 minut (do změknutí cukety). Nakonec posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Vložíme do trouby, pokud se sýr nerozpeče.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání