Rozpis:
- 1 cuketa
- 400 g mletého masa (směs)
- 1 vejce
- 1 střední cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř, sůl, kmín
- medvědí česnek nebo stroužky
- 250 ml vývaru
- gouda - plátky nebo strouhaná
Postup:
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, vejcem, hladkou moukou a kořením. Česnek můžeme použít medvědí nebo lisované stroužky. Cuketu rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vnitřek mírně osolíme. Naplníme ji dobře promíchanou masovou směsí. Dno zapékací misky potřeme olejem, vložíme naplněnou cuketu a zalijeme vodou, ale je lépe použít vývar (třeba z kostky). Pokud nám kousek masové směsi zbyde, dáme ji péct k cuketě. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme cca 30 minut (do změknutí cukety). Nakonec posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Vložíme do trouby, pokud se sýr nerozpeče.
Žádné komentáře:
Okomentovat