21 července 2013

Broskvový koláč s drobenkou

Rozpis:
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic oleje
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 200 g jahodového džemu
  • 4 velké broskve ( nebo kompotované)
Drobenka:
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1/5 kostky másla
  • tuk a jemná strouhanka na plech
Postup:
Uvedené ingredience smícháme v míse. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe kousky džemu a nakrájenými broskvemi. Posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 30 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání