16 července 2013

Řezy tety Marušky

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g mletých ořechů
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 10 lžic teplé vody
Krém:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 40 g cukru krupice
  • 100 g másla
Postup:
Svaříme šlehačku s cukrem a čokoládou na vaření, směs odstavíme a přidáme na malé kousky nakrájné máslo. Mícháme do rozpuštění másla, necháme vychladnout za občasného zamíchání. Potom krém vložíme do chladničky, do druhého dne vychladit.
Ušleháme žloutky s cukrem a ke konci šlehání přidáváme vodu. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, mírně potřeným olejem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Vychlazený krém ušleháme a cukrářskou stěrkou rozetřeme na vychladlý piškot.
Řezy nakrájíme a dozdobíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...