30 června 2013

Řezy s jahodami a šlehačkou


Rozpis:
  • 4 vejce
  • 140 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
Jahodová směs:
  • 500 g čerstvých jahod
  • 400 g jogurtu
  • 150 g cukru
  • 2 želatinové ztužovače za studena
  • 250 - 300 ml šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem mírně potřeným olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut.
Jahody rozmačkáme, přidáme jogurt a cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jahodovou směsí. Rozetřeme na vychladlý piškot, potom vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny ztuhnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem. Cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou naneseme na nakrájené řezy a dozdobíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání