Rozpis:
- 4 vejce
- 140 g cukru
- 140 g polohrubé mouky
Jahodová směs:
- 500 g čerstvých jahod
- 400 g jogurtu
- 150 g cukru
- 2 želatinové ztužovače za studena
- 250 - 300 ml šlehačky
- 1 ztužovač šlehačky
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem mírně potřeným olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut.
Jahody rozmačkáme, přidáme jogurt a cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jahodovou směsí. Rozetřeme na vychladlý piškot, potom vložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny ztuhnout. Ušleháme šlehačku se ztužovačem. Cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou naneseme na nakrájené řezy a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat