01 května 2013

Coleslaw salát

Rozpis:
  • 600 g hlávkového zelí
  • 1 střední mrkev (cca 100 g)
  • 2 - 3 řapíky celeru
  • 1 menší cibule
  • 150 g majonézy
  • sůl, pepř, citronová šťáva
Postup:
Ze zelí vyřízneme košťál a najemno nastrouháme nebo nakrájíme. Zelí osolíme, dobře promneme a necháme 10 - 15 minut odležet, zelí zkřehne. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Řapíkatý celer zbavíme oloupáním tuhých částí a také nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Nasypeme do mísy k zelí, přidáme majonézu, ochutíme šťávou z citronu a opepříme. Salát necháme v chladničce rozležet, nejlépe do druhého dne.
Podáváme jako přílohu k masu nebo lehkou večeři s pečivem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání