Rozpis:
- 600 g hlávkového zelí
- 1 střední mrkev (cca 100 g)
- 2 - 3 řapíky celeru
- 1 menší cibule
- 150 g majonézy
- sůl, pepř, citronová šťáva
Postup:
Ze zelí vyřízneme košťál a najemno nastrouháme nebo nakrájíme. Zelí osolíme, dobře promneme a necháme 10 - 15 minut odležet, zelí zkřehne. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Řapíkatý celer zbavíme oloupáním tuhých částí a také nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Nasypeme do mísy k zelí, přidáme majonézu, ochutíme šťávou z citronu a opepříme. Salát necháme v chladničce rozležet, nejlépe do druhého dne.
Podáváme jako přílohu k masu nebo lehkou večeři s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat