- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1/2 kostky droždí
- na posypání sezam, mák, kmín,...
- 1 žloutek na potření
Postup:
Z droždí, lžičky cukru a mléka si uděláme kvásek. Do mísy smícháme mouku se solí, přidáme zkynutý kvásek, dolijeme mléko, dobře vypracujeme těsto a necháme vykynout. Zkynuté těsto rozdělíme na 14 - 16 kousků, každý rozdělíme na 3 díly, z kterých vyválíme tenké válečky a upleteme housky. Vložíme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem smíchaným se lžící vody. Posypeme semínky, necháme 10 minut nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 190°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat