03 dubna 2013

Polévka s morkovými knedlíčky

Rozpis:
  • 1/2 kg hovězího žebra
  • 4 velké morkové kosti
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • velká cibule
  • celý pepř a nové koření
  • sůl, zelená petrželka
Morkové knedlíčky:
  • 100 g vařeného morku
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • pepř, sůl, muškátový oříšek, petrželka
Postup:
Maso a kosti omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme zeleninu, koření a osolíme. Po asi půl hodině varu vyjmeme morkové kosti a uvařenou zeleninu. Maso vaříme do změknutí.
Z kostí vydlabeme morek, protlačíme ho přes síto a necháme vychladnout. Přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku, koření, sůl a petržel. Pokud je třeba, přidáme lžíci mléka. Ze vzniklé hmoty děláme malé knedlíčky. V kastrolu s vroucí vodou 2 - 3 minuty povaříme a s
cedíme.
Vývar přecedíme, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu, měkké vařené maso, vařené morkové knedlíčky, petrželku, dochutíme a podáváme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání