Rozpis:
- 1/2 kg hovězího žebra
- 4 velké morkové kosti
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- velká cibule
- celý pepř a nové koření
- sůl, zelená petrželka
Morkové knedlíčky:
- 100 g vařeného morku
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 1 vejce
- pepř, sůl, muškátový oříšek, petrželka
Postup:
Maso a kosti omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme zeleninu, koření a osolíme. Po asi půl hodině varu vyjmeme morkové kosti a uvařenou zeleninu. Maso vaříme do změknutí.
Z kostí vydlabeme morek, protlačíme ho přes síto a necháme vychladnout. Přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku, koření, sůl a petržel. Pokud je třeba, přidáme lžíci mléka. Ze vzniklé hmoty děláme malé knedlíčky. V kastrolu s vroucí vodou 2 - 3 minuty povaříme a s
cedíme.
cedíme.
Vývar přecedíme, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu, měkké vařené maso, vařené morkové knedlíčky, petrželku, dochutíme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat