14 února 2013

Valentýnská srdíčka

Rozpis:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g hery
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce teplého medu
  • 1 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1/4 lžičky amonia (necelé)
Krém:
  • 200 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 lžíce cukru moučky
  • rum nebo rumové aroma
  • cukrová poleva Vitana
  • gelová červená barva
Postup:
Zaděláme tužší těsto. Rozválíme tenký plát (cca 2mm) a formičkou vykrajujeme srdíčka. Přendáme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170°C upečeme.
Na krém si svaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme zchladlý pudink. Zchladlá srdíčka slepujeme krémem a necháme ztuhnout.
Cukrovou polevu naředíme vodou podle návodu na sáčku, obarvíme barvou a potíráme srdíčka. Před podáváním necháme 1 - 2 dny rozležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání