20 února 2013

Boloňská omáčka

Rozpis:
  • 400 g mleté libové vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 1 velká mrkev
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • pepř, sůl, tymián
  • 2 bobkové listy
  • 150 ml červeného vína
  • 4 lžíce oleje
  • 500 ml rajské šťávy
  • 1 malý rajský protlak
  • strouhaný sýr na posypání
  • 1 balíček těstovin
Postup:
Stonky celeru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a oloupanou mrkev nastrouháme na velké nudličky. Do kastrolu nalijeme olej a zeleninu osmahneme do zezlátnutí. Vložíme mleté maso a restujeme, dokud se maso nerozdělí a vysmahne šťáva. Zalijeme vínem a opět necháme vysmahnout. Přidáme sůl, koření, lisovaný česnek a zalijeme rajčatovou šťávou. Vmícháme protlak a necháme pozvolna dusit při občasném zamíchání 1,5 - 2 hodiny.
Podáváme s vařenými těstovinami posypané strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání