Rozpis:
- 400 g mleté libové vepřové plece
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 - 3 stroužky česneku
- pepř, sůl, tymián
- 2 bobkové listy
- 150 ml červeného vína
- 4 lžíce oleje
- 500 ml rajské šťávy
- 1 malý rajský protlak
- strouhaný sýr na posypání
- 1 balíček těstovin
Postup:
Stonky celeru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky a oloupanou mrkev nastrouháme na velké nudličky. Do kastrolu nalijeme olej a zeleninu osmahneme do zezlátnutí. Vložíme mleté maso a restujeme, dokud se maso nerozdělí a vysmahne šťáva. Zalijeme vínem a opět necháme vysmahnout. Přidáme sůl, koření, lisovaný česnek a zalijeme rajčatovou šťávou. Vmícháme protlak a necháme pozvolna dusit při občasném zamíchání 1,5 - 2 hodiny.
Podáváme s vařenými těstovinami posypané strouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat