- 250 ml vody
- 100 g sádla
- 200 g hladké mouky
- 5 vajec
- špetka soli
Šlehačková náplň:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 3 - 4 vrchovaté lžíce Karamelové šlehačky
Postup:
Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme sádlo a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypáváme mouku a mícháme, těsto se nesmí lepit ke kastrolu. Hotové těsto přeložíme do jiné nádoby a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do zchladlého těsta vešleháme postupně vejce. Hotové odpalované těsto vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a na plech s pečícím papírem děláme malé kuličky (hodně nabydou). Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme. Po dobu cca 15 minut troubu neotvíráme, potom teplotu snížíme na 170°C a kuličky dopečeme. Můžeme jeden kousek rozkrojit - zjistit jestli je propečený.
Ušleháme šlehačku téměř dotuha a přišleháme karamelovou šlehačku. Tu můžeme nahradit mlékem Caramelo condé, ale chuť je potom trochu jiná.
Zchladlé kuličky plníme ochucenou šlehačkou a můžeme dozdobit čokoládou. Před podáváním necháme v ledničce vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat