21 ledna 2013

Zapečený řapíkatý celer

Rozpis:
  • řapíkatý celer
  • máslo
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • strouhaný sýr
Postup:
Stonky řapíkatého celeru očistíme, omyjeme a nakrájíme na cca 10 cm špalíky. Vložíme do osolené a citronem mírně okyselené vroucí vody. Povaříme cca 3 minuty a vyjmeme z vody. Zapékací misku vymažeme máslem, narovnáme kousky celeru, opepříme, podle potřeby dosolíme a posypeme strouhaným sýrem. Dala jsem sýr Formaggio per Pasta - je to strouhaná směs sýrů podobná parmezánu. Může se dát třeba i strouhaná Gouda. Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C do změknutí. Celer by měl zůstat mírně křupavý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání