27 ledna 2013

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Rozpis:
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 300 g oloupaných brambor
  • 120 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • 1 zeleninový bujón
  • 30 g másla
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • lněná a sezamová semínka na ozdobení
Postup:
Na másle mírně osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme omytý na malé špalíky nakrájený řapíkatý celer a po cca 2 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev. Po krátkém orestování zalijeme litrem vody, přidáme bujón, na menší kousky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí. Rozmixujeme tyčovým mixerem, dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a podle potřeby dosolíme. Podáváme na talíři posypané semínky a dozdobíme listy řapíkatého celeru.
Inspirace: internet - upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání