Rozpis:
- 200 g kulatých piškotů
- 600 ml zakysané smetany
- 400 ml smetanového jogurtu
- 4 vrchovaté lžíce cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- ovoce kompotované nebo čerstvé
- želatina, šlehačka
Postup:
Smícháme zakysanou smetanu, jogurt a cukry na řidší krém. Kompotované ovoce necháme okapat na cedníku, větší druhy nakrájíme. Použila jsem višňový, hruškový, švestkový kompot a mražené borůvky. Můžeme také použít sezonní čerstvé ovoce.
Na dno kulaté dortové formy ( průměr 26 cm) narovnáme piškoty, dáme část krému, ovoce a piškoty. Opět krém, ovoce a piškoty. Vrchní vrstvu piškotů mírně zatlačíme a potřeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem a necháme vychladit než si připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Nalijeme ji na dort a necháme do druhého dne rozležet. Při podávání můžeme zdobit ušlehanou smetanou. Dort je dobrý i bez želatinové vrstvy.
Žádné komentáře:
Okomentovat