11 listopadu 2012

Moravský vrabec

Rozpis:
  • 600 - 700 g vepřového masa
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kmín, sůl
Postup:
Libový vepřový bůček nebo plecko nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek na tenké plátky. Do mísy nebo pekáčku vložíme maso, cibuli, česnek a kmín, osolíme a promícháme. Zalijeme sklenkou vody, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme téměř do měkka. Potom teplotu snížíme na 160 - 170°C a dále pečeme nepřikryté. Maso několikrát obrátíme a pečeme do mírného zhnědnutí a zredukování výpeku.
Podáváme s bramborovými knedlíky se špenátem nebo zelím.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání