22 listopadu 2012

Uhlířské těstoviny

Rozpis:
  • 200 g těstovin
  • 150 g slaniny
  • 2 žloutky
  • 100 ml smetany
  • 60 g tvrdého sýra ( nejlépe parmezán)
  • medvědí česnek nebo stroužky
  • pepř, sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme, opečeme bez tuku a ke konci opékání přidáme dvě lžičky nakrájeného medvědího česneku nebo dva stroužky drobně nasekaného česneku. Uvaříme si těstoviny, zcedíme a vrátíme do hrnce, ve kterém jsme je vařili. Rozšleháme smetanu, žloutky a nastrouhaný sýr. Směs nalijeme ihned do zcezených horkých těstovin, přidáme slaninu, čerstvě mletý pepř a chvíli mícháme na plotýnce, aby se žloutky srazily a sýr roztavil. Podle chuti dosolíme a podáváme mírně posypané sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání