Rozpis:
- 200 g těstovin
- 150 g slaniny
- 2 žloutky
- 100 ml smetany
- 60 g tvrdého sýra ( nejlépe parmezán)
- medvědí česnek nebo stroužky
- pepř, sůl
Postup:
Slaninu nakrájíme, opečeme bez tuku a ke konci opékání přidáme dvě lžičky nakrájeného medvědího česneku nebo dva stroužky drobně nasekaného česneku. Uvaříme si těstoviny, zcedíme a vrátíme do hrnce, ve kterém jsme je vařili. Rozšleháme smetanu, žloutky a nastrouhaný sýr. Směs nalijeme ihned do zcezených horkých těstovin, přidáme slaninu, čerstvě mletý pepř a chvíli mícháme na plotýnce, aby se žloutky srazily a sýr roztavil. Podle chuti dosolíme a podáváme mírně posypané sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat