09 listopadu 2012

Napoleon dort


Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g hery
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce octa
  • 75 ml vody
Krém:
  • 250 g másla
  • 750 ml mléka
  • 3 vanilkové pudinkové prášky
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 1 Caramelo Condé
Postup:
Z uvedených ingrediencí dobře propracujeme těsto a vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom těsto rozdělíme na 6 - 7 dílů, které postupně rozválíme na pomoučněném vále na tenké placky, ze kterých vyřízneme kruhy (pomocí pokličky nebo talíře). Kruhy přendáme na plech s pečícím papírem. Hustě propícháme vidličkou, aby se nedělaly puchýře. Upečeme postupně v troubě vyhřáté na 200°C a necháme vychladnout. Placky se musí upéct bledší, aby se nelámaly.
Na krém si svaříme z mléka a pudinkových prášků hustý nesladký pudink. Ušleháme změklé máslo se lžící moučkového cukru, přišleháme vychladlý pudink a nakonec vešleháme Caramelo Condé (zahuštěné slazené plnotučné mléko) nebo Salko (vařené 2 hodiny a vychlazené). Dobře našlehaným krémem spojujeme placky. Potřeme také dort z boků a navrchu, posypeme strouhanými lískovými nebo vlašskými ořechy a dozdobíme.
Inspirace: Dortomanie - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání