18 října 2012

Máčené koláčky s povidly

Rozpis těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 150 g rozpuštěné hery
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička citronové kůry
Rozvar:
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml rumu
  • povidla
  • mouka na podsypání těsta
  • moučkový cukr na posypání
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto ručně nebo kuchyňským robotem a dáme vykynout.
Povidla dochutíme cukrem, rumem, skořicí a citronovou kůrou. Pokud máme povidla kupovaná, zahustíme je piškotovými drobečky.
Z vykynutého těsta vyválíme plát a skleničkou o průměru 6 - 7 cm vykrajujeme kolečka. Plníme povidly, uděláme kulaté koláčky, vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C. Po upečení koláčky máčíme v rozvaru, dáme na mřížku okapat a pocukrujeme.
Rozvar si připravíme rozpuštěním másla s cukrem, přidáme rum, zahřejeme k bodu varu a odstavíme z plotýnky.
Koláčky jsem dělala s tvarohovou náplní (zde), měly velký úspěch, proto jsem zkusila povidla a byly také výborné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání