Rozpis těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 70 g moučkového cukru
- 1 lžička soli
- 150 g rozpuštěné hery
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 30 g droždí
- 1 lžička citronové kůry
Rozvar:
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml rumu
- povidla
- mouka na podsypání těsta
- moučkový cukr na posypání
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto ručně nebo kuchyňským robotem a dáme vykynout.
Povidla dochutíme cukrem, rumem, skořicí a citronovou kůrou. Pokud máme povidla kupovaná, zahustíme je piškotovými drobečky.
Z vykynutého těsta vyválíme plát a skleničkou o průměru 6 - 7 cm vykrajujeme kolečka. Plníme povidly, uděláme kulaté koláčky, vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C. Po upečení koláčky máčíme v rozvaru, dáme na mřížku okapat a pocukrujeme.
Rozvar si připravíme rozpuštěním másla s cukrem, přidáme rum, zahřejeme k bodu varu a odstavíme z plotýnky.
Koláčky jsem dělala s tvarohovou náplní (zde), měly velký úspěch, proto jsem zkusila povidla a byly také výborné.
Žádné komentáře:
Okomentovat