Rozpis:
- 6 kuřecích řízků
- 300 g hřibových hub nebo žampionů
- 2 velké cibule nakrájené na plátky
- 2 - 3 stroužky lisovaného česneku
- 40 g másla
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky papriky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 250 g zakysané smetany
- petrželka
Postup:
Na rozehřátém máslu a oleji necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a ten pouze krátce osmahneme. Vložíme maso nakrájené na nudličky a ze všech stran opečeme. Vmícháme pokrájené houby, papriku, osolíme, osmahneme, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka. Vmícháme protlak (nebo 3 lžíce kečupu), zakysanou smetanu, opepříme a dochutíme.
Na talíři posypeme pokrájenou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat