07 října 2012

Kynutý kakaový závin

Rozpis:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 120 - 150 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 70 ml oleje
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
Náplň:
  • cukr , kakao, rozpuštěné máslo
Postup:
Do poloviny vlažného mléka s troškou cukru rozdrobíme droždí a necháme nakynout kvásek. Do mísy přesijeme mouku se solí, přidáme cukr, vejce, olej, zbytek mléka a zkynutý kvásek. Zaděláme a dobře vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout a z těsta rozválíme obdélníkový plát cca 1 cm silný. Potřeme ho vlažným máslem, posypeme cukrem a kakaem přes cedníček. Z plátu utvoříme závin, dáme na plech s pečícím papírem a necháme nakynout. Před vložením do trouby závin potřeme rozpuštěným máslem. Upečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Po upečení opět potřeme máslem.
Inspirace: Obľubené recepty - upraveno

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání