Rozpis:
- 400 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 vejce
- 200 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do perníku
- 1 lžička skořicového cukru
- 3/4 lžičky soli
- švestky
- tvrdý tvaroh,
- zakysaná smetana nebo rozpuštěné máslo
Postup:
Mouku se solí prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, skořicový cukr, vejce, rozdrobené droždí, nalijeme vlažnou vodu a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přendáme na vál posypaný moukou, rozdělíme na díly (podle velikosti švestek). Na těsto dáme švestky, podle chuti osladíme a zabalíme obvyklým způsobem. Vaříme cca 10 minut (podle velikosti ).
Při podávání knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a dáme zakysanou smetanu. Místo zakysanky můžeme polít rozpuštěným máslem.
Inspirace: Stránky o vaření a pečení.
Žádné komentáře:
Okomentovat