20 září 2012

Perníkové knedlíky

Rozpis:
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vejce
  • 200 ml vlažné vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička prášku do perníku
  • 1 lžička skořicového cukru
  • 3/4 lžičky soli
  • švestky
  • tvrdý tvaroh,
  • zakysaná smetana nebo rozpuštěné máslo


Postup:
Mouku se solí prosejeme do mísy, přidáme prášek do perníku, skořicový cukr, vejce, rozdrobené droždí, nalijeme vlažnou vodu a olej. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přendáme na vál posypaný moukou, rozdělíme na díly (podle velikosti švestek). Na těsto dáme švestky, podle chuti osladíme a zabalíme obvyklým způsobem. Vaříme cca 10 minut (podle velikosti ).
Při podávání knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a dáme zakysanou smetanu. Místo zakysanky můžeme polít rozpuštěným máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání